Ardei umpluti cu carne de vita

de Kori in Mancaruri cu carne, 18 Sep 2011 | 23796 vizualizari

 

Intai multumesc celorlati (celorlalte) bucatarasi (bucatarasele -oare am zis corect?) pt primirea calduroasa :).
N-am fost demult pe aici , am fost cam ocupata ( ma tem ca asta e la mine un obicei prost, dar cu care deja m-am resemnat sa traiesc, si ma consolez cu scuzele: 3 copii, servici, etc).Am facut ieri ardei umpluti si pt ca toata "gasca" mea pretinde ca sunt super buni, pun reteta aici. Asta e una din variantele mele de ardei umpluti, pt ca stiu ca e o reteta foarte veche, si ca exista zeci de variante de-a ei:)

 

INGREDIENTE

  • umplutura: 
  • 400 gr orez (e buna si spartura de orez) 
  • 600 gr carne de vita tocata (cumpar de unde aleg carnea si o toaca in fata mea) 
  • 2 cepe medii 
  • 2 linguri boia 
  • 1 lingura piper (asta si dupa gust) 
  • 1 lingura delikat de legume sau sare dupa gust 
  • o legatura frunze de patrunjel 
  • o legatura marar 
  •  cimbru 
  • o rosie mare ( sau o lingura de pasta de tomate)  
  • 2 oua 
  • 20 ardei mici 
  • 1,5 l suc de rosii 
  • sorici de porc (optional)
Portii: 7
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei umpluti cu carne de vita:

Am spalat bine ardeii si i-am pregatit pt umplut (se taie partea de sus cu cotorul).

Umplutura: am pus intr-un bol orezul, carnea tocata, ceapa taiata marunt, rosia decojita si taiata marunt, patrunjelul, mararul si cimbrul spalate bine si taiate marunt, piper, sare (sau/si delikat) ,boiaua si ouale si le-am amestecat foarte bine.Incerc sa evit prajirea in ulei (cand pot!)Daca nu este grasa deloc carnea se poate adauga si o lingura de ulei. Daca ramane umplutura (asta depinde de marimea ardeilor) eu o pun intr-o punga in congelator, pt alta data.

Am umplut cu o lingura ardeii (se indeasa bine umplutura) si i-am asezat in oala mai inghesuiti sa nu se ridice si cu gura in sus. Am taiat bucati sorici de porc afumati (ca aveam, daca nu, se poate cumpara sunculita taraneasca sau bacon, sau chiar bucati de slanina) si i-am pus printre ardei.

Am amestecat sucul de rosii cu apa (sa fie suficient sa acopere de vreo 4 degete ardeii) si l-am condimentat cu delikat/sare, piper, zahar (daca e acru sucul), ketchup. Apoi am turnat peste ardei, cu grija, pe margini, sa nu deranjeze ardeii.

Am pus pe foc pe aragaz pana cand a inceput sa dea in clocot apoi am mutat oala in cuptor si am lasat-o acolo la foc mediu 1 ora.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

21.09.2011, 10:22

buni rau si arata super bine

Kori 1

23.09.2011, 22:58

jolygina si mamaieelena multumesc

Zebra 1

05.04.2015, 08:08

Hallo! Atentie! La 600 g carne tocata se pune o cantitate de cel mult 100 g orez si nu 400 g cum e in reteta! Sa fie greseala de tipar? Carmen.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Orez cu morcov si ciuperci ,aripioare de pui si salata